Κάθε χρόνο παγκοσμίως πεθαίνουν δύο εκατομμύρια άνθρωποι από μαλάρια, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί με μια κουνουπιέρα.
Οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα γι’αυτό.
Κάθε χρόνο παγκοσμίως πεθαίνουν δύο εκατομμύρια παιδιά από διάρροια, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί με ένα σιρόπι των 25 σέντς.
Και οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα γι’ αυτό.
Ιλαρά, πνευμονία, ασθένειες θεραπεύσιμες με φτηνά εμβόλια είναι υπεύθυνες για το θάνατο δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως κάθε χρόνο.
Και οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα.
Είναι κάποια χρόνια που εμφανίστηκε η γνωστή πια γρίπη των πουλερικών.
Παγκοσμίως οι δημοσιογράφοι μας πλημμύρισαν με πληροφορίες, πανικό, σήματα κινδύνου.
Επιδημία, η πιο επικίνδυνη απ’ όλες, μια πανδημία!!!
Μιλάγανε μόνο για την τρομακτική αυτή ασθένεια των πουλερικών.
Και βέβαια, η γρίπη των πουλερικών προκάλεσε το θάνατο μόλις 250 ατόμων παγκοσμίως. 250 θάνατοι σε 10 χρόνια, δηλαδή αναλογικά 25 θάνατοι το χρόνο.
Η κοινή γρίπη σκοτώνει μισό εκατομμύριο ανθρώπων το χρόνο παγκοσμίως.
Μισό εκατομμύριο έναντι 25.
Για ένα λεπτό. Τότε γιατί τόση φασαρία με τη γρίπη των πουλερικών;
Γιατί πίσω από αυτά τα κοτόπουλα υπήρχε ένας «κόκορας», ένας κόκορας με μεγάλο λειρί.
Η διεθνής φαρμακευτική Roche με το πασίγνωστο Tamiflú της πούλησε εκατομμύρια δόσεων στις Ασιατικές χώρες.
Ακόμα και αν το Tamiflú έχει αμφίβολη αποτελεσματικότητα, η Βρετανική Κυβέρνηση αγόρασε 14 εκατομμύρια δόσεις για την πρόληψη του πληθυσμού της.
Με την γρίπη των πτηνών, η Roche και η Relenza, οι δύο μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες που προμηθεύουν την αγορά με αντιγριππικά, κέρδισαν χιλιάδες εκατομμύρια δολάρια.
Πρώτα με τα πουλερικά και τώρα με τα χοιρινά.
Ναι, τώρα ξεκίνησε η ψύχωση της γρίπης των χοίρων. Και όλοι οι δημοσιογράφοι του κόσμου μιλάνε μόνο γι’αυτό.
Πια δεν λένε τίποτα για την οικονομική κρίση ούτε τους βασανισμένους στο Guantánamo.
Μόνο για τη γρίπη των χοίρων.
Και διερωτώμαι: αν πίσω από τα πτηνά υπήρχε ένας «κόκορας», πίσω από τα γουρουνάκια να μην υπάρχει ένα «μεγάλο γουρούνι»;
Ας δούμε τι λέει ένας υπεύθυνος των εργαστηρίων της Roche.
ROCHE: Εμάς μας απασχολεί πολύ αυτή η πανδημία, τόσος πόνος, γι’ αυτό δίνουμε στην αγορά το θαυματουργό Tamiflú.
- Και πόσο πωλείται το «θαυματουργό» Tamiflú;
- Λοιπόν, είναι 50 δολάρια το κουτί.
- 50 δολάρια το κουτί με τις κάψουλες;
- Πρέπει να καταλάβετε κυρία ότι τα θαύματα πληρώνονται ακριβά.
- Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι αυτές οι εταιρείες βγάζουν μεγάλα κέρδη από τον δικό μας πόνο.
Η εταιρεία Gilead Sciences της Β. Αμερικής έχει την πατέντα του Tamiflú.
Ο κύριος μέτοχος αυτής της εταιρείας δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία προσωπικότητα της πολιτικής, τον Donald Rumsfeld, γραμματέα αμύνης του George Bush, υπεύθυνο για τον πόλεμο κατά του Ιράκ.
Οι μέτοχοι των φαρμακευτικών Roche και Relenza τρίβουν τα χέρια τους, είναι ευτυχείς με τις πωλήσεις τους, που για άλλη μια φορά φέρουν εκατομμύρια, του αμφίβολου Tamiflú. Η πραγματική πανδημία είναι η απληστία, τα τεράστια κέρδη αυτών των ιδιοτελών της υγείας.
Δεν αρνούμαστε τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης που λαμβάνει η κάθε χώρα.
Αλλά αν η γρίπη των χοιρινών είναι μια φοβερή πανδημία απ’ ό,τι λένε τα μέσα ενημέρωσης, εάν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τον απασχολεί τόσο πολύ αυτή η ασθένεια, γιατί δεν τη δηλώνει ως παγκόσμιο πρόβλημα της δημόσιας υγείας και να δώσει εντολή να παρασκευασθούν γενικά φάρμακα για την αντιμετώπισή της; Να απορρίψει τις πατέντες της Roche και της Relenza και να κάνει διανομή δωρεάν γενικών φαρμάκων σε όλες τις χώρες και ειδικά στις πιο φτωχές. Αυτή θα ήταν η καλύτερη λύση.
Η διαχείριση της ιστοσελίδας δεν υιοθετεί απαραίτητα τις απόψεις συντακτών της σελίδας καθώς και το περιεχόμενο άρθρων που αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη
Τρίτη 11 Αυγούστου 2009
Σάββατο 1 Αυγούστου 2009
Κρας τεστ για όλα τα μοντέλα της αγοράς
Ελέγξτε το επίπεδο ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που εκπέμπει το τηλέφωνό σας
Πόσο ασφαλές είναι το κινητό μου; Τι μπορώ να κάνω για να αποφύγω την έκθεση σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία; Ο Ειδικός Ρυθμός Απορρόφησης Ακτινοβολίας (SΑR), η μονάδα μέτρησης που αποκαλύπτει το ποσοστό της ακτινοβολίας η οποία φτάνει στον οργανισμό μας, είναι ικανός να δώσει την απάντηση. Όλες οι εταιρείες είναι αναγκασμένες να συμμορφώνονται στον «μαγικό αριθμό»- στα όρια που έχει καθορίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση- ενώ παράλληλα υποχρεούνται να ανακοινώνουν πόση ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία εκπέμπει κάθε κινητό τους. Έτσι και αξιοποιώντας τον πλήρη πίνακα που δημοσιεύουν «ΤΑ ΝΕΑ», οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να συγκρίνουν τα μοντέλα που κυκλοφορούν στην αγορά. Παράλληλα, μία σειρά από πρακτικές, καθημερινές συμβουλές μπορεί να κάνει τη διαφορά ώστε η χρήση των κινητών τηλεφώνων να γίνεται με όσο το δυνατόν μικρότερη έκθεση στην ακτινοβολία. Ο Ειδικός Ρυθμός Απορρόφησης Ακτινοβολίας [Specific Αbsorption Rate (SΑR)] είναι η μονάδα μέτρησης της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που εκπέμπει κάθε συσκευή. Ο αριθμός υπολογίζεται με βάση το ποσό της ενέργειας που απορροφάται από 10 γραμμάρια ανθρώπινου ιστού σε συγκεκριμένο χρόνο και υπολογίζεται σε Watt ανά κιλό. Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, απαραίτητη προϋπόθεση για να πωληθεί μια συσκευή στην αγορά είναι το όριο του SΑR να μην ξεπερνά τα 2 Watt ανά κιλό, τιμή που ισχύει για το κεφάλι του χρήστη, ενώ για ολόκληρο το σώμα το όριο είναι 0,08 Watt ανά κιλό. Όλες οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είναι υποχρεωμένες να δημοσιοποιούν την ανώτατη τιμή του δείκτη αυτού για τις συσκευές τους.
10 κανόνες για μικρότερη ακτινοβολία
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ τον σχετικό πίνακα για να επιλέξετε μια συσκευή με χαμηλό ρυθμό απορρόφησης ακτινοβολίας SΑR. Όσο πιο χαμηλός είναι τόσο λιγότερη ακτινοβολία απορροφά ο οργανισμός από το πεδίο του κινητού τηλεφώνου
ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕ στον βαθμό του δυνατού τη χρήση του κινητού τηλεφώνου, πραγματοποιώντας ολιγόλεπτες συνομιλίες. Αν πρέπει να συνομιλήσετε για μεγαλύτερο διάστημα, προτιμήστε το σταθερό, ενσύρματο τηλέφωνο.
ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ να έχετε το κινητό στις τσέπες σας και μην το κρατάτε σε επαφή με το σώμα σας, ακόμα και όταν είναι σε κατάσταση αναμονής.
ΤΟ ΒΡΑΔΥ αφήστε τη συσκευή σε απόσταση τουλάχιστον ενός μέ τρου από το κρεβάτι. «ΜΟΙΡΑΣΤΕ» την ακτινοβολία και από τα δύο αυτιά εναλλάσσοντας τη συσκευή κατά τη διάρκεια της κλήσης.
ΣΤΡΕΨΤΕ προς το σώμα σας την πλευρά του πληκτρολογίου όσο μιλάτε και αντίστοιχα προς τα έξω αυτή της κεραίας. Η μέγιστη ισχύς του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου προέρ χεται από την κεραία. ΟΤΑΝ η ισχύς του σήματος είναι ασθενής ή όταν μετακινείστε με μεγάλη ταχύτητα (π.χ. με αυτοκίνητο ή με τρένο) προσπαθήστε να μη χρησιμοποιείτε το κινητό. Σε αυτές τις περιπτώσεις, εκπέμπει περισσότερη ακτινοβολία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον κάτοχό του.
ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ να βρίσκεστε σε απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου από άλλα πρόσωπα, όταν αυτά μιλούν στο τηλέφωνο, προκειμένου να μη γίνετε παθητικός δέκτης της ακτινοβολίας.
ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ όσο το δυνατόν η χρήση του κινητού από παιδιά κάτω των 12 ετών. Μέχρι αυτή την ηλικία, τα όργανα βρίσκονται σε ανάπτυξη και είναι περισσότερο ευαίσθητα στις πιθανές επιδράσεις που προκαλούν τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία.
ΚΡΑΤΗΣΤΕ τη συσκευή όσο το δυνατόν πιο μακριά από το σώμα σας. Χρησιμοποιήστε hands free, ακουστικά Βluetooth ή και το μεγάφωνο της συσκευής σε ανοικτή ακρόαση. Αν επιλέξετε το Βluetooth, φροντίστε να μην το κρατάτε δίπλα στο αυτί σας όταν δεν πραγματοποιείτε κλήση.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)