Η διαχείριση της ιστοσελίδας δεν υιοθετεί απαραίτητα τις απόψεις συντακτών της σελίδας καθώς και το περιεχόμενο άρθρων που αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2007

ΓΙΑΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ????


Ανακάλυψε το Bobit.gr


Διάβασες ένα ενδιαφέρον άρθρο στο Internet και θέλεις να το διαδώσεις παντού; Βρήκες κάποιο βίντεο που πιστεύεις ότι αξίζει να το δει όλος ο κόσμος; Τότε, δεν έχεις παρά να επισκεφτείς το bobit.gr, ένα website με περιεχόμενο που δημιουργείται αποκλειστικά και μόνο από τους χρήστες του, δηλαδή εσένα! Συνδέσου και ψήφισε τα καλύτερα νέα, πρόσθεσε τις αγαπημένες σου ειδήσεις και δώσε σε άλλους τη δυνατότητα να τις ψηφίσουν.
Τι σημαίνει αυτό; Βρίσκεις οπουδήποτε στο διαδίκτυο ένα άρθρο που το θεωρείς αξιόλογο και το προσθέτεις στο bobit. Οι άλλοι χρήστες το διαβάζουν και αν τους αρέσει, το κάνουν bobbed. Αν το άρθρο σου μαζέψει αρκετά bobs, τότε ανεβαίνει στη λίστα των άρθρων και εμφανίζεται στα Πρόσφατα Δημοφιλή της αρχικής σελίδας. Επιπλέον, εσύ, ως χρήστης του του bobit, μπορείς να ανεβάσεις μια ιστορία στα ύψη ή να την θάψεις. Έχεις ακόμη τη δυνατότητα να σχολιάζεις το άρθρο και να διαβάζεις τα σχόλια των υπολοίπων.
Επισκέψου το bobit κάνοντας κλικ εδώ και ξεκίνα να «ανεβάζεις» άρθρα

Μέρος της πίτας καρπώνονται οι χρήστες του YouTube


Όσοι «ανεβάζουν» βίντεο στο YouTube θα δικαιούνται μερίδιο από τα διαφημιστικά έσοδα, δήλωσε ο Chad Hurley, ένας από τους ιδρυτές του διάσημου user-generated site, ενώ επιβεβαίωσε πως η ομάδα του σχεδιάζει ένα μηχανισμό που θα «ανταμείβει τη δημιουργικότητα».Η προσφορά αφορά μόνο σε χρήστες που έχουν τα αποκλειστικά δικαιώματα των βίντεο που κάνουν upload.Ο εν λόγω μηχανισμός εμπεριέχει τεχνολογία που μέσω του ήχου του εκάστοτε βίντεο θα αναγνωρίζει το copyright του και κατ' επέκταση θα κρίνει αν ο χρήστης που το έχει «ανεβάσει» δικαιούται μέρος των εσόδων της διαφήμισης, είπε σχετικά ο Hurley στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που έγινε στο Νταβός της Ελβετίας.Περαιτέρω τεχνικές λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές, καθότι το σύστημα θα «βγει στον αέρα» σταδιακά μέσα στους επόμενους μήνες.Υπενθυμίζεται πως το YouTube αγοράστηκε από την Google για 1.65δις δολάρια και μετράει περισσότερους από 70εκ. χρήστες

Η επιστροφή του Service Pack


Οι φήμες που ήθελαν το πολυαναμενόμενο Service Pack 3 (SP3) να κυκλοφορεί στο άμεσο μέλλον, επιβεβαιώνονται μόνο κατά μέρος, καθώς η Microsoft κυκλοφόρησε μια έκδοσή του σε πολύ μικρό αριθμό testers - πιθανόν μάλιστα ο αριθμός να είναι μικρότερος και από τον αντίστοιχο που λαμβάνει μέρος στο testing του Vista SP1. Σύμφωνα μάλιστα με τις αναφορές, το μέγεθος του αρχείου είναι περίπου 350MB. Το εν λόγω update περιλαμβάνει fixes τα οποία διορθώνουν περισσότερα από 900 προβλήματα, κάποια εκ των οποίων είχαν επιλυθεί με επιμέρους fixes που κυκλοφόρησαν σταδιακά μετά την κυκλοφορία του SP2. Πέρυσι, για παράδειγμα, το site TheHotFix (http://www.thehotfix.net/ ) κυκλοφορούσε μια λίστα με fixes για πιθανά SP3 χαρακτηριστικά σε τακτά διαστήματα, αν και επισήμως η Microsoft δεν έχει πάρει θέση για το κατά πόσο η λίστα αυτή είναι ακριβής. Η τελευταία επίσημη έκδοση με fixes της Microsoft, παραμένει το SP2, το οποίο κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2004. Η κωδική ονομασία με την οποία κυκλοφορεί το πακέτο είναι 5.1.2600.3180 [xpsp.070718-2058], ενώ το software είναι ακόμα στο στάδιο Alpha, το οποίο σημαίνει πως είναι μάλλον απίθανο να δούμε το SP3 πριν από το τέλος του 2007. Φημολογείται μάλιστα από κάποιους "σκεπτικιστές" πως η Microsoft καθυστερεί εκούσια τις ημερομηνίες, με απώτερο στόχο της την αναθέρμανση της ζήτησης για αναβάθμιση σε Vista. Οι φήμες αυτές δεν επιβεβαιώθηκαν όπως ήταν αναμενόμενο από τη Microsoft

Επιβεβαιώθηκε η πρόσκρουση μετεωρίτη στο Περού, το μυστήριο όμως παραμένει



Ο κρατήρας έχει διάμετρο γύρω στα 30 μέτρα
Λίμα

Προηγούμενο άρθρο:
«Μυστηριώδης ασθένεια» χτυπά χωριό του Περού μετά την πτώση μετεωρίτη (18/9/2007)
Δείτε το βίντεο...
Το φλεγόμενο αντικείμενο που συνετρίβη το Σάββατο στο Περού ήταν πράγματι μετεωρίτη, επιβεβαίωσαν ειδικοί. Οι επιστήμονες πάντως ξύνουν ακόμα το κεφάλι τους για τις αναφορές ότι 200 άτομα «αρρώστησαν» από αναθυμιάσεις. Η περίπτωση μαζικής υστερίας δεν έχει αποκλειστεί.
Οι κάτοικοι ενός χωριού στο υψίπεδο Ντεσαγουαδέρο των Ανδεων είδαν μια πύρινη μπάλα να συντρίβεται με θόρυβο στην ερημική περιοχή, όπου σχηματίστηκε κρατήρας διαμέτρου 30 μέτρων. Αξιωματούχος των τοπικών υγειονομικών υπηρεσιών δήλωσαν ότι περίπου 200 χωρικοί παρουσίασαν πονοκεφάλους και ναυτία από μια οσμή σαν θείο που εξαπλώθηκε γύρω από το σημείο της πρόσκρουσης.
Ο Χοσέ Μεχάρε, επιστήμονας του Ινστιτούτου Γεωλογίας, Μεταλλευτικής και Μεταλλουργίας του Περού, επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι με βάση τα θραύσματα που βρέθηκαν, το αντικείμενο ήταν πράγματι ένας βραχώδης μετεωρίτης. Εκτίμησε επίσης ότι το νερό μέσα στον λασπώδη κρατήρα έβραζε για 10 λεπτά μετά την πρόσκρουση, αναδίδοντας ατμούς που ίσως αρρώστησαν τους κατοίκους.
Συνάδελφός του από το ίδιο ινστιτούτο αμφισβήτησε πάντως τις αναφορές για περίεργη μυρωδικά. Και οι γιατροί που έφτασαν στην περιοχή δήλωσαν την ίδια ημέρα ότι δεν βρήκαν ενδείξεις ασθένειας. Δείγματα αίματος, ούρων και μαλλιών εστάλησαν για αναλύσεις και οι ασθενείς θα παρακολουθούνται για έξι μήνες.
Αλλοι ειδικοί εκτίμησαν ότι πρόκειται για περίπτωση μαζικής υστερίας λόγω φόβου, ένα φαινόμενο που οι ψυχολόγοι θεωρούν υπαρκτό.
Η ειδική στους μετεωρίτες Ούρσουλα Μάρβιν είχε δηλώσει νωρίτερα ότι αν οι κάτοικοι παρουσίασαν συμπτώματα, «δεν θα έφταιγε ο μετεωρίτης, αλλά η σκόνη που σήκωσε η πρόσκρουση». Ο δήμαρχος του Ντεσαγουαδέρο, εξάλλου, δήλωσε ότι «υπάρχει πανικός επειδή οι χωρικοί φοβούνται ότι θα πέσουν και άλλα αντικείμενα από τον ουρανό».
Το ενδεχόμενο να μην πρόκειται για μετεωρίτη αλλά για δορυφόρο έχει αποκλειστεί.
Τρεις γεωλόγοι του Γεωφυσικού Ινστιτούτου αναμένεται τώρα να καταθέσουν έκθεση για το φαινόμενο. Γεωφυσικός του ινστιτούτου δήλωσε ότι παρόμοια περιστατικά είχαν καταγραφεί στο νότιο Περού το 2002 και το 2004, αλλά ουδέποτε επιβεβαιώθηκαν ως προσκρούσεις μετεωριτών.

Αλλος ένας νεκρός από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου



Υπέκυψε ο αντιδήμαρχος ΖαχάρωςΑλλος ένας νεκρός από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου
Eurokinissi
Φωτ. αρχείου
Αθήνα

Προηγούμενο άρθρο:
Αυξήθηκε ο αριθμός των θυμάτων από τις πυρκαγιές (5/9/2007)
Περίπου ένα μήνα μετά τις φονικές πυρκαγιές που συγκλόνισαν τη χώρα, ένας ακόμη τραυματίας από τη μάχη με τις φλόγες έχασε τη μάχη με το θάνατο, αυξάνοντας τον αριθμό των θυμάτων σε 68. Πρόκειται για τον 49χρονο αντιδήμαρχο Ζαχάρως, Αντώνη Κρέσπη.
Ο Αντώνης Κρέσπης βρισκόταν στις 24 Αυγούστου (πρώτη ημέρα των πυρκαγιών στην Ηλεία) μαζί με το δήμαρχο Ζαχάρως, Πανταζή Χρονόπουλο, κοντά στην Αρτέμιδα. Και οι δύο επέβαιναν σε αυτοκίνητο τύπου τζιπ, όταν οι φλόγες τους πλησίασαν αρκετά.
Στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τη φωτιά, ο δήμαρχος Ζαχάρως συνέχισε με το αυτοκίνητο μαζί με έναν άλλο αντιδήμαρχο και πέρασαν μέσα από τις φλόγες. Ο Αντώνης Κρέσπης δεν θέλησε να συνεχίσει με το αυτοκίνητο και έμεινε πίσω, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, στην προσπάθειά του να ξεφύγει πεζός.
Αρχικά διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Πύργου και στη συνέχεια νοσηλεύτηκε με βαριά εγκαύματα στο νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς» της Αθήνας, όπου και απεβίωσε. Η κηδεία του θα γίνει στις 11 το πρωί της Κυριακής στην ιδιαίτερη πατρίδα του στο χωριό Μπισκίνη, που βρίσκεται κοντά στη Ζαχάρω. Ο εκλιπών ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Πολύνεκρο τροχαίο στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας

Τραγωδία στην άσφαλτοΠολύνεκρο τροχαίο στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας
ΑΠΕ
Φωτ. αρχείου
ΑθήναΤελευταία ενημέρωση 19:45

Τραγικό τροχαίο δυστύχημα με επτά νεκρούς, μεταξύ των οποίων και παιδιά, σημειώθηκε στις 4.30 το απόγευμα του Σαββάτου στο 74ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Θήβας.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την αστυνομία, στα δύο αυτοκίνητα που ενεπλάκησαν στο πολύνεκρο δυστύχημα επέβαιναν επτά άνθρωποι, που είναι όλοι νεκροί.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, το δυστύχημα συνέβη, όταν ένα ΙΧ αυτοκίνητο με τρεις επιβάτες (μεταξύ των οποίων και ένα 17χρονο κορίτσι) που κατευθυνόταν προς Λαμία, ξέφυγε από την πορεία του, χτύπησε στις μεταλλικές διαχωριστικές μπάρες, τινάχτηκε στον αέρα και έπεσε με τον «ουρανό» πάνω σε διερχόμενο ΙΧ, με τέσσερις επιβάτες, που κατευθυνόταν προς Αθήνα.
Και στα δύο αυτοκίνητα οι επιβάτες ήταν οικογένειες. Οι τρεις νεκροί διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Χαλκίδας και οι υπόλοιποι στο νοσοκομείο Θήβας. Τα στοιχεία των θυμάτων δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.
Στο σημείο έκλεισαν και τα δύο ρεύματα της εθνικής οδού. Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία το ρεύμα προς Λαμία, ενώ η κυκλοφορία προς Αθήνα αποκαταστάθηκε λίγο πριν τις 7 το βράδυ.
Στο σημείο μετέβη και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης, για το συντονισμό των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ με εντολή του τέθηκαν σε ετοιμότητα οι δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας και κινητοποιήθηκε ελικόπτερο για να συνδράμει τις επίγειες δυνάμεις μέχρι την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.Στο σημείο μετέβη και κλιμάκιο της διεύθυνσης εγκληματικών ερευνών για την ταυτοποίηση των νεκρών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά εκφράζονταν φόβοι για οκτώ νεκρούς, καθώς, λόγω της σφοδρής σύγκρουσης και του διαμελισμού των επιβατών των αυτοκινήτων, δεν ήταν δυνατόν να διευκρινιστεί ο ακριβής αριθμός των θυμάτων.