Η διαχείριση της ιστοσελίδας δεν υιοθετεί απαραίτητα τις απόψεις συντακτών της σελίδας καθώς και το περιεχόμενο άρθρων που αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη

Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Το πρώτο σοβαρό κρούσμα της νεας γρίπης στην Ελλάδα


Το πρώτο σοβαρό κρούσμα της γρίπης Α στην χώρα μας εντοπίστηκε σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.
Πρόκειται για 33χρονο Έλληνα ο οποίος εισήλθε την Κυριακή σε νοσοκομείο της χώρας με συμπτώματα πνευμονίας.
Ο νεαρός νοσηλεύεται σε Μονάδα εντατικής θεραπείας και βρίσκεται υπό στενή ιατρική παρακολούθηση. Οι γιατροί χαρακτηρίζουν την κατάστασή του σοβαρή.

Πιθανό σενάριο το κλείσιμο των σχολείων λόγω γρίπης


Μεταξύ των μέτρων που μπορούν να ληφθούν για να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας της νέας γρίπης, είναι και το κλείσιμο των σχολείων, όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.Ερωτηθείσα από δημοσιογράφους, για τις χώρες που εξετάζουν το ενδεχόμενο να καθυστερήσουν την επιστροφή στις τάξεις ή να κλείσουν τα σχολεία για να αντιμετωπίσουν τη νόσο, η εκπρόσωπος είπε πως «το κλείσιμο των σχολείων είναι ένα από τα μέτρα που μπορούν να εξεταστούν».«Διάφορες χώρες αντιμετωπίζουν την πανδημία σε διαφορετικά επίπεδα και σε διαφορετικές φάσεις. Έτσι, έγκειται στις ίδιες τις χώρες να εξετάσουν τα μέτρα που θεωρούν ότι είναι τα πιο κατάλληλα για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν», προσέθεσε η ίδια.