Η διαχείριση της ιστοσελίδας δεν υιοθετεί απαραίτητα τις απόψεις συντακτών της σελίδας καθώς και το περιεχόμενο άρθρων που αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Εθελουσία με ισχυρά κίνητρα από τα ΕΛΠΕ | οικονομια | ethnos.gr

Εθελουσία με ισχυρά κίνητρα από τα ΕΛΠΕ | οικονομια | ethnos.gr:


ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ 300 ΑΤΟΜΩΝ ΣΕ ΣΥΝΟΛΟ 2.900

Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου με ισχυρά κίνητρα θέτει σε εφαρμογή ο όμιλος «Ελληνικά Πετρέλαια» με σκοπό τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς του καθώς και των υπηρεσιών που παρέχει στους καταναλωτές.
Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες, τα ΕΛΠΕ ανακοίνωσαν στους εργαζομένους των εταιρειών του ομίλου εντός της χώρας πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου με σκοπό την αποχώρηση 300 ατόμων σε σύνολο 2.900 (εντός συνόρων). Σύμφωνα με πηγές του «Εθνους», μέσα από το πρόγραμμα δίνονται κίνητρα, όπως πέρα από τη νόμιμη αποζημίωση και επιπλέον μισθοί σε ποσοστό μέχρι 60%.
Αποζημίωση συν 60%
Δηλαδή αποζημίωση συν 60%. Στους εργαζομένους που θα θελήσουν να αποχωρήσουν παρέχεται για τρία χρόνια δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και χρηματοδοτείται η δυνατότητα εξαγοράς των χρόνων στράτευσης.
Το πρόγραμμα της εθελουσίας περιλαμβάνει πέντε κατηγορίες εργαζομένων και ανάλογα διακρίνει και τα κίνητρα. Ετσι, για παράδειγμα, για όσους πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν το 2020 τα κίνητρα είναι 4,5 μισθοί για καθένα από τα υπολειπόμενα έτη.
Πληροφορίες θέλουν το πρόγραμμα να κοστολογείται γύρω στα 20 εκατ. ευρώ, με ετήσιο όφελος που θα φανεί για τον όμιλο ύστερα από δύο χρόνια της τάξης των 8 εκατ. ευρώ. Πηγές ακόμη αναφέρουν ότι σκοπός είναι η αποχώρηση κυρίως διοικητικού προσωπικού από την εταιρεία των ΕΛΠΕ αλλά και τις εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών ΕΚΟ και BP.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ
'via Blog this'