Η διαχείριση της ιστοσελίδας δεν υιοθετεί απαραίτητα τις απόψεις συντακτών της σελίδας καθώς και το περιεχόμενο άρθρων που αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Μυστήριο με κλοπή εκρηκτικής ύλης από ναρκαλιευτικά


Μια περίεργη κλοπή μεγάλης ποσότητας εκρηκτικής ύλης και πυροκροτητών από δυο ναρκαλιευτικά πλοία απασχολεί την τελευταία εβδομάδα την Ελληνική Αστυνομία...

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού άγνωστοι αφαίρεσαν από τα ναρκαλιευτικά «ΑΥΡΑ» και «ΑΗΔΩΝ», 4 κιλά εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ και 20 πυροκροτητές (υλικά υπονομεύσεως)… Στην αρμόδιες υπηρεσίες σήμανε συναγερμός και στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργήθηκαν, από το Λιμενικό σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, συνελήφθησαν, χθες, ένας 29χρονος υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού και δύο ιδιώτες ημεδαποί, ηλικίας 36 και 48 ετών, αντίστοιχα.

Όλα ξεκίνησαν την Τετάρτη 6 Απριλίου όταν είχε διαπιστωθεί σε τακτικό έλεγχο η αφαίρεση των συγκεκριμένων υλικών και αμέσως σήμανε συναγερμός. Τις έρευνες ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, καθώς υπήρχε το ενδεχόμενο η κλοπή να είχε να κάνει με μέλή ένοπλων οργανώσεων. Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο υπαξιωματικός αφαίρεσε τα εκρηκτικά το μεγαλύτερο μέρος των οποίων μετέφερε στην πατρική του οικία στον τόπο καταγωγής του. Μέρος των υλικών αυτών παρέδωσε, στη συνέχεια, σε συντοπίτη του. Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα υλικά αυτά.

Οι τρεις συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για τις, κατά περίπτωση, παραβάσεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, την αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεις του νόμου περί όπλων, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Τέλος από τις έρευνες δεν προέκυψε σύνδεση με τρομοκρατικές πράξεις ή τρομοκρατικές οργανώσεις. 

Πίνετε πολύ καφέ; τα γονίδια σας φταίνε

 Το ότι τα γονίδια ευθύνονταν για διάφορες ασθένειες και εκατοντάδες προβλήματα υγείας, το γνωρίζαμε. Το ότι θα ευθύνονταν όμως ΚΑΙ για τις διατροφικές μας συνήθειες, αυτό δεν μας περνούσε απ’ το μυαλό... Και όμως, υπάρχουν συγκεκριμένα γονίδια από τα οποία εξαρτάται η ποσότητα της καφεΐνης που καταναλώνουμε! Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ένας γονιδιακός μηχανισμός είναι υπεύθυνος για τον τρόπο με τον οποίο επεξεργάζεται και καταναλώνει ο οργανισμός την καφεΐνη. 

Πρόκειται για το γονίδιο AHP το οποίο οδηγεί στην υψηλή κατανάλωση καφεΐνης, αναψυκτικών και σοκολάτας, ενώ όσοι τον διαθέτουν καταναλώνουν καθημερινά 40mg περισσότερη καφεΐνη από το συνηθισμένο

star.gr

Αναστέλλεται η απεργία των εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια

Αναστέλλεται από αύριο η απεργία των εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια, με σημερινή απόφαση της Ομοσπονδίας τους, ενόψει δύο συναντήσεων με τη διοίκηση της εταιρίας που έχουν προγραμματισθεί για αύριο και μεθαύριο.

Η δεκαήμερη απεργία των ξεκίνησε την προηγούμενη Κυριακή και λήγει αύριο το πρωί. Ήδη είχε αποφασιστεί νέα 7ήμερη απεργία, η οποία αναστέλλεται. "Ευχόμαστε η απόφασή μας για αναστολή να αποδειχθεί ότι συμβάλει στην εκτόνωση", αναφέρει η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Πετρελαιοειδή, Διυλιστήρια και Χημική Βιομηχανία σε αποψινή ανακοίνωση

Κατάδυση στην άβυσσο

Στα πέντε βαθύτερα σηµεία των ωκεανών όπου δεν έχει φθάσει ποτέ ο άνθρωπος ετοιµάζεται να καταδυθεί ο βρετανός επιχειρηµατίας και εξερευνητής Ρίτσαρντ Μπράνσον.... Ο ιδιοκτήτης της Virgin προχώρησε στην κατασκευή µονοθέσιου βαθυσκάφους από τιτάνιο και ανθρακονήµατα πουµοιάζει µε µικρό αεροπλάνο.

Το «Virgin Oceanic Sub» θα µπορεί νααντέχει σε ακραίες συνθήκες πίεσης, όπως εκείνες που επικρατούν σε βάθος µεγαλύτερο από 11.000 µέτρα.

Εκεί βρίσκεται το βαθύτερο σηµείο των ωκεανών της Γης, και είναι η Τάφρος των Μαριάνων στον ∆υτικό Ειρηνικό Ωκεανό.

Η Τάφρος των Μαριάνων θα αποτελέσει την πρώτη απότις πέντε ριψοκίνδυνες καταδύσεις. Οι υπόλοιπεςθα είναιστον Ατλαντικό, στον Ινδικό, στονΝότιο και τον Αρκτικό Ωκεανό. Τα βάθη στα οποία θα επιχειρήσει να προσεγγίσει το µονοθέσιο βαθυσκάφος κυµαίνονται από 5.607 µέχρι 8.380 µέτρα.

«Περισσότεροι είναι οι άνθρωποι που έχουν πάει στο φεγγάρι απ’ ό,τι εκείνοιπου έχουν καταδυθεί σε βάθος µεγαλύτεροαπό 7.000 µέτρα», ανέφερε από την Καλιφόρνιαο 60χρονος βρετανός επιχειρηµατίας παρουσιάζοντας το σχέδιο της φιλόδοξης αποστολής.

Πρόσθεσε ότι το µεγαλύτερο µέρος των ωκεανών είναι ανεξερεύνητο και ότι πλήθος οργανισµών σε τέτοια βάθη παραµένουν άγνωστα στην επιστήµη.

105 ΜΕΤΡΑ ΤΟ ΛΕΠΤΟ. Το βαθυσκάφος έχει µήκος2,5 µέτρα και θα µπορεί να καταδύεται και ν’ αναδύεται µε ανώτατη ταχύτητα τα 105 µέτρα το λεπτό. Η κάθε αποστολή εκτιµάται ότιθα ολοκληρώνεται µέσα σε 12 ώρες. Το ίδιο τοβαθυσκάφος θα µπορεί να κινείται και να τροφοδοτεί µε οξυγόνο τονκυβερνήτη του για 24 ώρες.

Ο Ρ. Μπράνσον παραδέχτηκε ότι πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρηµα και πως οι κίνδυνοι που παραµονεύουν είναι αρκετοί. Ενας εξ αυτών είναι το ενδεχόµενο να σκαλώσει τοσκάφος σε σκισµένα δίκτυαή να υποστεί κάποια ρωγµή από ναυαγισµένα πλοία.

Εκτός από τον βρετανό επιχειρηµατία, στο βαθυσκάφος συγκυβερνήτης θα είναι και ένας αµερικανός ναυτικός, ο Κρις Γουέλς, που θα βρίσκεται στο χειριστήριο κατά την πρώτη αποστολή στην Τάφρο των Μαριάνων εντός του έτους.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

tromaktiko: Ποιες οι διαφορές μεταξύ Φουκουσίμα και Τσερνόμπιλ...

tromaktiko: Ποιες οι διαφορές μεταξύ Φουκουσίμα και Τσερνόμπιλ...: "Παρά τη σφοδρή κριτική που ασκούν στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν την πυρηνική κρίση στη Φουκουσίμα η ιαπωνική κυβέρνηση και η TEΡCO, οι..."

tromaktiko: Η Apple «καθυστερεί» την ταμπλέτα της... BlackBerr...

tromaktiko: Η Apple «καθυστερεί» την ταμπλέτα της... BlackBerr...: "Αυτός κι αν είναι τρόπος για να νικήσει κανείς τον ανταγωνισμό! Σύμφωνα με την κινεζική ιστοσελίδα εμπορίου Digitimes, η Apple κατάφερε να κ..."